Duvarlar tariflenirken, duvar kesişimlerinin (duvar bileşimlerinin) hatasız bir biçimde yapılması büyük önem taşır. Duvar birleşimlerinde yapılacak hatalar, diğer objeleri de etkiler. Hatalı duvar bileşimleri mimari döşemelerin hatalı oluşmasına, ölçülendirmelerin yanlış yapılmasına, yanlış trimlemelere vb sebep olur.
Duvarlar birbirlerine uçlarından birleştiriliyorsa, duvar uçlarındaki düğüm noktaları üst üste çakıştırılmalıdır. Bu işlemi yaparken, Düğüm Noktalarına Kilitlen modunun açık olmasına dikkat edilmeli, eğer açık değilse, toolbardan Düğüm Noktalarına Kilitlen ikonu tıklanarak açılmalıdır. Düğüm Noktasına Kilitlen ikonu açıkken, fare imleci düğüm noktalarına yaklaştırıldığında OK işaretine dönüşerek düğüm noktasını yakalar. Bu sayede duvar, diğer duvarın ucunu kolaylıkla bulabilir. Gelişmiş Yakalama modu açıksa, imleç duvarın düğüm noktası dışında herhangi bir köşesine de atlar. Bu sayede, duvarı, duvarın düğüm noktası dışında, herhangi bir köşesine de bağlamak mümkün olur. Özellikle kalınlıkları farklı iki duvarın düğüm noktaları planda denk gelmeyebilir. Bu pozisyonda Gelişmiş Yakalama modu açılarak,duvarın düğüm noktası dışındaki köşesi de tanımlamada kullanılabilir. Duvar sıvaları açıksa, Gelişmiş Yakalama duvar sıvalarının köşelerini de yakalar. Burada dikkat edilecek husus, duvar, duvar kesişimlerinde duvar sıvalarının oluşturduğu köşeleri yakalamamaktır. Duvarlar sıva köşelerinden yakalanarak tanımlanırsa, birleşim doğru olmaz. Daha sonraki aşamada ise mahal tanımlarken hata ile karşılaşılır.
Duvar birleşimleri program tarafından otomatik yapılırlar. Başka bir deyişle bir duvar, diğer duvarın hangi noktasından birleşecekse, o noktayı tıklamak yeterlidir. Tıklama yapıldığında, duvar sıvası ve duvar çizgileri tamamı ile temizlenecektir. Bu işlemin otomatik yapılmasını sağlayan seçenek Kesişimlerle Böl seçeneğidir. Duvar toolbarında bulunan bu seçenek basılı olduğu sürece duvar kesişimleri otomatik oluşturulacaktır. Kesişimlerle Böl seçeneği basılı değilse(inaktifse) duvarlar üste üste görünecek, duvar kesişimleri yapılmayacak, sıva ve duvar çizgileri birleştirilmeyecektir. Bu yüzden gerekmediği durumların dışında Kesişimlerle Böl ikonun inaktif hale(basılı olmaması durumu) getirilmesi uygun olmaz. Duvar kesişimlerinin tamamıyla yapılmaması durumunda, duvarlara mahal tanımlanamayacaktır.
Çizilecek duvarın mevcut duvara tam orta noktasından bağlanması isteniyorsa önce Araçlar/Yakalama/Orta Nokta satırı tıklanır veya F5 tuşuna basılır. Ekranın en altındaki bilgi satırında “Orta nokta aktif” ibaresi görülür. Duvar ikonu tıklanıp mevcut duvarın üzerine farenin sol tuşu ile tıklandığında, imleç duvarın tam orta noktasına atlar ve duvar çizimine başlar. Kesişimlerle Böl aktif haldeyse duvar birleşimi gerçekleşir. Değilse duvar diğer duvarın üstünde görünür. İkinci bir nokta tıklanıp duvar çizimi tamamlanır. Sağ tuş menüden İptal satırı tıklanır ya da ESC tuşuna basılırsa, duvar modu sona erer ve çizim kendini otomatik yeniler. İşlem tamamlandıktan sonra Araçlar/Yakalama/Orta Nokta satırını tıklayarak ya da klavyeden F5 tuşuna basarak Orta Nokta modunu kapatmak yerinde olur. Unutulursa fare imleci sürekli üzerine tıklanan objelerin orta noktalarına atlar.
İki duvar birbiri ile kesiştirildiğinde, kesişimlerle böl aktif değilse duvarlar kesiştikleri noktada birbirleri ile birleşmezler. Birleşmelerini sağlamak için Kesişen Duvarları Böl komutu kullanılabilir. Değiştir/Obje Edit/Duvar/Kesişen Duvarları Böl satırı tıklandığında ekrana gelen diyaloğa minimum duvar uzunluğu girilir. Girilen değerden daha uzun duvarlar eğer birbirleri ile kesişiyorlarsa, kesiştikleri noktada düğüm noktası oluşturulur ve bu noktada birbirleriyle birleşirler. Duvarlar kesiştikleri noktadan iki parçaya ayrılırlar. Trimlemeler otomatik olarak yapılır. Kesişen duvarları böl komutundan sonra duvar kesişimlerinde küçük duvar parçaları kalabilir. Bu duvar parçalarını farenin sol tuşu ile seçip Delete tuşuna basarak silinmesinde fayda vardır.
Duvar birleşimlerinin doğru yapılıp yapılmadığı birleşim noktalarındaki trimlemelere bakılarak anlaşılır. Eğer birleşim noktalarında sıva ve duvar çizgileri birbirlerini gerektiği gibi tamamlıyorsa, birleşimde problem yok demektir. Ancak birleşim bölgelerinde hatalı trimlemeler görülüyorsa, bu birleşimde problem olduğunun göstergesidir. Hatalı birleşimler mutlaka düzeltilmelidir. Birleşimlerdeki hatalar gözardı edilirse, ileriki aşamalarda mahal tanımlarken, kapı-pencere yerleştirirken, ölçülendirme yaparken sorunlar yaşanacaktır.