Kiriş çizimi ekrandan grafik olarak gerçekleştirilir. Kiriş çizimine başlanmadan önce kalıp planı modundayken Ayarlar/Obje Ayarları/Kiriş Ayarları satırını tıklayıp kiriş ayarlarına girmek, ayarları kontrol etmekte fayda vardır. Kiriş çizmek için:
Kalıp planı modunda değilseniz, klavyeden shift+tab tuşuna basarak kalıp planı moduna geçin.
Çiz/Objeler/Kiriş satırını veya toolbarda bulunan Kiriş ikonunu farenin sol tuşu ile tıklayın.
Fare imlecini kolonun üzerine getirin. İmleç şekil değiştirince farenin sol tuşunu tıklayın.
Kirişin ilk noktasını belirledikten sonra, imleci ikinci kolon üzerine getirin. İmleç şekil değiştirince, klavyeden space-bar tuşu ile kirişin çizim hattını değiştirebilirsiniz. Sol tuşu tekrar tıklayın.
Kiriş çizilecektir. Moddan çıkmak için klavyeden ESC tuşuna basın.
(Hızlı çizim modu kapalı ise kirişin adını değiştirin veya enter tuşuna basarak varsayılan adı onaylayın)
Kirişler boydan boya kolonların üzerinden girilebilir. Bu durumda program kirişleri kolonlarla otomatik bölecektir. Kiriş toolbarında bulunan “Bölen objeyi otomatik olarak adlandır” ikonu basılı ise kirişler otomatik isimlendirilecektir. n açıklıklı bir sistemde n tıklama yerine 2 tıklama ile kirişler girilebilir.
Aynı aks üzerinde birden fazla kolon tanımlayın.
Kiriş ikonunu tıklatın.
1.kolonu tıklayın.
Son kolonu tıklayın.
Kiriş boydan boya girilecektir.
Tanımlanmış mevcut bir kirişin üzerinde kolon tanımlanabilir. Kolon unutulduğunda kirişi silmeden kullanıcı yeni bir kolon tanımlayabilmektedir. Kiriş toolbarında bulunan “Bölünen objeyi otomatik olarak adlandır” ikonu basılı ise kirişler otomatik isimlendirilecektir
Kirişler, üstteki katın taşıyıcılarıdır. Bir üst kattaki duvarlar çizildiyse, kalıp planı modunda bu duvarlar silik çizgiler halinde görünürler. Bu çizgiler kirişleri çizerken büyük kolaylık sağlarlar. Ayrıca, düğüm noktalarına kilitlenme aktif ise fare imleci bu duvarların düğüm noktalarını yakalar. Bu sayede kalıp planını oluşturmak son derece kolaylaşır.